TV när du vill!

5 11 2009

Har du någon gång missat ett tv-program som du bara måste se? Inga problem. (Och då talar vi inte om nedladdningar). Det mesta går faktiskt idag att hitta på en Play-kanal nära till hands.

I stort sätt alla ”vanliga” kanaler har nämligen en Play-kanal (webb-tv) där de flesta program kan ses igen. När du vill, var du vill. Det finns till exempel SVT Play där du letar upp ditt favoritprogram eller kan bli inspirerad att hitta nya favoriter genom att bland annat kolla på vilka program som haft flest tittare. Rapport har en egen kanal där du kan se alla nyheter om och om igen. Det finns till och med en kanal för Bolibompa!

Andra Play-kanaler som finns är TV3 Play, TV4 Play, TV6 Play, TV8 Play… ja, de flesta kanaler helt enkelt. Och nu finns även Kanal 5 Play som är relativt ny. Där finns även möjligheten att se amerikanska program som Desperate Housewives och Grey’s Anatomy – fast då till en liten kostnad. Här finns en lista över all webb-tv i Sverige.

Det finns ett stort utbud av program på dessa kanaler. Det kan vara allt från dramaserier, underhållning, talkshows till nyheter, dokumentärer och väderprognoser. Fast som med allt så finns det begränsningar. Ett program får inte finnas hur länge som helst utan tas bort med tiden. Och det är väldigt varierat hur länge det dröjer men oftast brukar det stå.

Jag själv tycker detta system är väldigt praktiskt och behändigt. Jag vill kunna se tv när jag vill och kan tycka det är ganska smidigt att kunna pausa/spola/backa en video. Man slipper även reklamen som brukar vara mitt i. Dock kan det i vissa fall vara reklamsnuttar i början av programmet istället.

Ullared
Missade du kanske premiären av Ullared som sändes i måndags? Klicka bara på bilden så har du 45 minuters underhållning.

Linnea


Åtgärder

Information

One response

10 11 2009
Linda Pierre

Olika former av ”Play-satsningar” är verkligen kanon då trenden att folk vill se på vad de vill, när de vill samt även kunna sprida det enkelt och tipsa andra inte direkt kommer tunnas ut. Nu när svenskar börjar kolla på traditionella mediebolagens webb-tv satsningar så kanske video- (och ljud) podcasts kan bli nästa upptäckt? Det finns en uppsjö av intressanta videopodcast där du kan ”nörda ner dig” i ditt intresse om det så är stickning, tv-spel eller matlagning. När allt fler inser att du faktiskt själv kan bygga din alldeles egna ”Play-kanal” och fylla den med innehåll, då börjar det bli riktigt intressant tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: